my place of expresion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

DaVinci zakázaný

Vatikán v utork neoficálne zakázal knihu DaVinciho Kód.

Presnejšie, Vatikán radí veriacim, aby túto "protikatolícku" knižku "plnú klamstiev" nečítali.
Tu si môžte prečítať...
http://www.narodnaobroda.sk/clanok/25918/Vatikan-je-pobureny-knihou-Da-Vinciho-kod/

Prečo sa cirkev tak bojí akéjkoľvek pochybnosti ?!  DaVinciho Kód som ešte osobne nečítal, síce ho máme doma, lebo si ho skôr uchmatla maminka. Ale čítam Anjeli a démoni, a zatial som tam nestihol postrehnúť nič čo by smerovalo proti viere. Moje dve naj kamarátky túto knihu už čítali a dopočul som sa už niektoré fakty. Ale podla mňa ,ak tá kniha nejak zraňuje krestanstvo ,tak len s tej politickéj stránky. Je to už dávno čo viera bola len vierou, teraz je to celé spolitozované a skreslené. Ale čo už s tým narobíme.
Pochybnosť, je do určitéj mieri dobrá vlastnosť, umožnuje nám rásť a odhalovať pravu v nás a navôkol. Ak by sme aj o kresťanstve pochybovali, tyk ak je prvdivé, raz by sme k tomu záveru došli. Tak neviem potom prečo sa tak velmi cirkev bojí pochybností...
Dá sa povedať že ja v boha verím, ale nie v cirkev. Neviem prečo, ale všetko to akosi ide proti slobode človaka, a ja som za absolútnu slobodu. Ale škoda že také niečo nemôže byť, zatial v našom sete, lebo by sa mám celá soločnosť rozpadla.
Torška teoretizovania : Vierav v boha je jedna vec a cirkev a krestanstvo druhá. Viera tu bola vždy nech bola v akéjkoľvek podobe, ale kresťanstvo prišlo omnoho neskôr. Krestanstvo bolo na začiatku knihou. Knihou, ktorej uverili masy ludí. Možno preto sa boja práve kníh ,ktoré tvrdia niečo iné ako oni chcú, lebo vedia čo môže spôsobyť kniaha, ak jej ludia uveria. :)
Ale to sú len moje myšlienky ...


> >interested me | stály odkaz

Komentáre

  1. absolutna
    sloboda, by bol trochu problem, to je pravda... krestanstvo vsak nebolo na zaciatku knihou, aspon podla mna. viera - krestanstvo. toto nema nic spolocne po duchovnej stranke, ja totiz mozem verit v dobry vysledok skusky - a to je tiez viera v istom vyzname slova.

    da vinciho kod sm cital a musim povedat, ze je to sice kontroverzna kniha, ale nikoho kto "veril" nemoze presvedcit o niecom inom. lebo veri... a to je to podstatne, jedna kniha nic nezmeni. a ak ano, tak potom neveril naozaj... teda v Boha... neviem coho sa seci vo vatikane boja... nechapem

    toto mvoj nazor
    publikované: 24.03.2005 10:18:20 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ak to v štáte Vatikán zakazujú, tak to je ich vec
    čo hovoria svojim ovečkám.

    Platí to pre tie ovečky, čo poslušne nasledujú svojich Baranov z Vatikánu.

    Nevidím dôvody, prečo by to stálo za reč (diskusiu).

    Pre Vatikán je charakteristické, že na svoj index zakázaných kníh umiestni akúkoľvek knihu, ktorá môže umožniť ich ovečkám, že začnú rozmýšľať, a to je pre veriacich veľmi nebezpečné. Je tu riziko, že prestanú byť poslušnými ovečkami podľa predstáv svojich nadriadených. Z čoho budú potom pásť svoje ovečky?
    publikované: 24.03.2005 11:42:22 | autor: Sargon (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Viera a cirkev
    Ja by som s[hlasil zo zollom. Viera a cirkev su 2 rozne veci. Ja mozem mat vieru a nemusim chodit do kostola/zhromazdenia/krcmy/spolocenstva a neviem este coho. To, ze sa "krestanstvo" historicky znemoznilo na to nic nezmeni... Davinciho kod aneb Sifra Mistra Leonarda (cesky nazov tej knihy) moze byt vodou na mlyn skeptikov, ale kto chce moze si vypocut aj druhu stranu a urobit si vlastny obraz o veci. Nadavat je lahko, ponuknut alternativne odpovede uz nevie hocikto.
    publikované: 24.03.2005 16:42:18 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ad thalen
    presne moja rec... vystihol si to uplne do mrte :))
    publikované: 24.03.2005 16:55:18 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014