my place of expresion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A je tu štedrí deň

Už 25 minút máme Vianoce. Mnohí máme zhon a všetky tie vianočné pesničky a podobné veci lezú na nervi. Ale prečo, keď si môžeme spraviť pohodu?

Načo sa stresovať , naháňať a štvať sa? Z Vianoc sa pomaly stávaj  komerčný deň, deň falošných prianí a úsmevov, komického divadla a vyvrcholením ošiaľu kupovania darčekov.  Toľko od Vianoc očakávame a po každoročnom sklamaní postupne naša obľuba Vianoc upadá. Vianoce by mali byť obyčajný deň, obyčajný volný deň venovaný láske. Kto chce nech sa pripojí... Tu nie je dôležitá rodina, ani nikto blízky, ale stačí jednoduchý úsmev a popriatie šťastia i úplne cudziemu človekovi na ulici, čisto zo srdiečka. Ak zbadáte dnes na ulici niekoho smutného a ustarosteného a spomeniete si na týchto pár riadkov, povzbuďte ho pár milými slovami, úsmevom... Možno na vás hodí pohľad "Môj zlatý, si ty v poriadku?" ,alebo "Čo chceš ty úchyl?" a podobne, ale taktiež sa môže usmiať a oči povadia ďakujem. (Inak aj ja by som sa mal niekedy počúvať, a skúsiť vlastný nápad.) A nemusíte len na štedrí deň, ale aj počas celého roka. Aspoň nebudete mať úplne nudný deň :)
Predstavte si cestu vlakom. Každý deň cestou zo školy, sa tam nudiť... Ak sa pozriete na tváre ľudí vo vlaku. Samá kamenná tvár, tupí výraz. Možno "čumia" do novín, či knihy. Všetci vypadajú ako keby práve videli smrtku... Som hádam jediný čo sa tam sem tam usmieva  A takto sa nad tým sem tam zamyslím, keď práve nemám chuť aj ja tupo hľadieť do nejakej knižky :)
Vianoce sú pekný deň, pokiaľ ho neberiete smrteľne vážne. Veď aj život si z nás neustále strieľa... Vážnosť je na nič, radšej sa zasmiať :D

Mám otázku: „Naozaj je to také hrozné čo som napísal, alebo sa to nepáči len mne???“

Prajem vám, aby ste dokázali dnes nájsť svoja srdiečko a otvorili ho pre všetkých. Aby stne našli v sebe silu a lásku pre všetkých. Pekný a pohodlný   štedrí daň vám praje eny


Nezaradené | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm
    myslim ze hrozne je to len zo zaciatku, ale pri konci sa to zlepsilo. a mas prevdu..D vesele vianoce
    publikované: 24.12.2004 10:44:00 | autor: :) (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. oprava
    pravdu:DDD
    publikované: 24.12.2004 10:44:31 | autor: :) (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014