my place of expresion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Definicia Duse

Tak, vsetko pripravene, skalpel v ruke, mozme zacat pitvat ...

A tak ma teraz napadla otazka, "Da sa dusa vobec pitvat?"

Ale na uvod k vsetkemu, co ma to vobec napadlo definovat dusu? Priznam sa, nie je to moj napad, ale dostal som to ako dobrovolnu domacu ulohu od mojej naj kamaratky.V maili mi len tak mimochodom napisala, "Ako by si definoval Dusu? Napis ked ta daco napadne." A tak pisem :o) .

Aky viznam ma pre mna slovo dusa= spiritualno cloveka, to v prvom rade. A ak ju beriem ako nehmotny mnohorozmerny(ci menejrozmerny) objekt tak sa znova musim opytat, "Da sa dusa pytvat?" Alebo jasne napisane, mozem ju dafinovat potom slovami? Tak ale uz nenatahujme a podme na to:
    Dusa- je nehmotny objekt, opak objektu, nazvy me to neobjekt. A nasiel som to spravne slovo. Je to Energia. Mozno nieco ako struna (tan jednorozmerny vybrujuci pasik energie co ma byt elementarnou casticou vesmiru) a mozno este nieco jednoduchsie. Je to jednoducho to co ja volam zivot, pohyb, teplo ci akikolvek iny prejav energie. Ved co dava vsetko do pohybu? Enrergia, mozno prave ona je dusov Vesmiru.  Ale v prvom rede je to clovek, je to priroda, sme to my vsetci spolu.

                                                                                                Venovane Monike 


> >my thinking | stály odkaz

Komentáre

  1. ked som
    pred par dnami premyslal o dusi ja, prisiel som na svoj zavratny objav, ktoreho sa nemienim vzdat, a zrejme na neho budem dlho mysliet, a stale to brat na vedomie.

    Dusa cloveka sa nachadza v plucach. V mieste kde sa nachadza prvy vdych maleho cerstveho novorodenca ktory vydychne ako posledny vydych v zivote.

    Nepamatam si ako sa ten nadych, alebo teda cast pluc vola odborne, ale tam sa podla mna dusa cely cas zdrziava a potom odtial uleti prec z tela cloveka. No a do vtedy je 9 mesiacov ukryta este v plucach maminky, a pocas toho casu sa plynule pomalicky presuva k tomu novorodencovi, aby si pomalicky zvykal na to, ze uz vie ze ho niekto hladi cez brusko, ze ku nemu niekto hovori a tak..

    Tak to je moja teoria o mieste umiestnenia duse. Na lepsiu som zatial neprisiel, ale rad sa necham oboznamit s novymi poznatkami :)
    publikované: 07.09.2005 22:06:55 | autor: samuel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. dusa...
    a laska su si podobne... slova mojej kamaratky to vystihuju... je to nieco co sa neda popisat slovami, pretoze keby sa to dalo...uz by to nebolo take...
    publikované: 08.09.2005 15:03:42 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Duša
    - nehmotná výplň, ktorá dotvára naše telo?

    Určite nepostrádateľná, myslím že podstatnejšia ako fyzické telo...
    publikované: 08.09.2005 22:49:59 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014