my place of expresion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na počiatku bolo Slovo...

Velký Tresk, iní tomu hovorili Logos, niekto zase Óm...

Všetci hovoria o zvuku, slove. A čo bolo predtým ? 

    Predtím bolo ticho, bolo nič. To je to k čomu smeruje všetka existencia. Slová su len výmenou informácii medzi jednotlivími bytiami. Slová su stale rovnáke, tie isté. Ale život je stále nový, flexibilný. Každý jeden kvet je iní ako ten predtým, kitica ruží, nieje kiticov rúží, ale množstvom samostatných a jedinečných existencíí.
    Čo bolo pred tým? Čo bude po ? A začalo to niekedy vôbec ? Nevim... Ale určite budem ja. Bol som tu už predtím a pudem tu už potom. Ano aj ty tu budeš. Každý sme svojim vlastným existujúcim vesmírom. Sme v samotnéj  podstate sme sami. Sme bubliny svetov, dotikajúce sa len stenami.

Sme Bohmi sami sebe. Sme slobodný ! Sloboda znamená samotu. Kdo nerozumie cíti sa osamelí. Dotyk z druhím vesmirom neznámná byť z niekim. A jeden vesmír nikdy nevstúpi do druhého...


> >my thinking | stály odkaz

Komentáre

  1. čím su vynimočný ľudia?
    asi tým, že sa snažia o takmer nemožné, vstúpiť a pochopiť vesmír toho iného...


    publikované: 03.05.2005 21:45:23 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Zaujímavý názor
    Povedal by som, že až väčšinový a nečudujem sa len nám pocit a trochu aj životnú skúsenosť, že "byť sám sebe Bohom" za veľa nestojí.

    Aj ja sa pýtam s DaMageom. Čím sú ľudia výnimočný? Veď zneužili všetko, čo kedy chytili do ruky, preto si myslím, že byť Bohom nie je pre človeka dobré.
    publikované: 04.05.2005 08:37:22 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. všetko naj k
    dnešným narodeninám...
    ...a nečuduj sa odkiaľ to viem (kto vie, ten vie :)
    publikované: 10.05.2005 20:45:04 | autor: DaMage (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ty zlodej citatov!!!
    NO podla mojho nazoru pouzit ako nadpis citat z biblie nie je dvakrat originalne, ale suhlasim s tvojimi myslienkovymi pochodmi...a predpokladam ze taktiez aj niektore tie nabozenske sekty v Azii (asi .... ved ty vies :-) ). no a ta tvoja gramatika, no hruza.....aako chces vysvetlit,vetu:?,,Sme bohmi sami sebe"-clevekovi,ktoremu svet/spolocnosti neustale hadze polena pod nohy, ktory uz nedokaze dychat pretoze jediny ludia, ktorych stretava su ti co mu ak nezoberu vsetku bio energiu tak mu aspon pre zmenu vrazia dyku do srdca...no ale mne sa to paci :-)) prajem nadalej pekne uzivanie sveta
    publikované: 28.05.2005 22:11:15 | autor: Mao15 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014