my place of expresion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Diablov advokát

alebo mini-rozhovor z diablom potom...

Dopozeral som ten film len  pred chvíľou. Celkom pekne spravení, i keď na konci to už bolo trošku prehnané ale v poho...

Tak mi s toho vyplýva, že nech sa snažíme spraviť čokoľvek, aj tak hriechu neunikneme.
A ako tak bežali záverečné titulky tak som si tu v mojej izbyčke zariadil taký malí rozhovor z diablom.Mrmlal dačo o tom svojom. Tak som sa okolo prechádzal a spýtal som sa, "Čo by si robil ak by v mojom svete neexistoval  hriech, ak by neexistovalo zlo? Len existencia existujúca sama zo seba, nič viac, nič menej..."
Bohužiaľ som nezachytil ani chabú odpoveď. Len teraz tu dobiedza že to nepíšem presne tak, ako som to povedal jemu. "Klamstvo,to je hriech!" vysmieva sa mi tu. Asi to nepochopil, že v mojom svete hriech neexistuje. Pokúsi sa mu to niekto vysvetliť prosím?   


Nezaradené | stály odkaz

Komentáre

  1. hriech,
    je podla mna tak zakladny prvok ludskeho bytia, ze akonahle sa vies pytat sam seba, pochybovat, uz davno vies aj zhresit .. a ty si sa ho tusim nieco pytal?
    ine vysvetlenie :), ak sa nieco pytas diabla, diabol musi existovat. a ak existuje diabol s nim existuje aj hriech, do toho tu je.
    vyber si .., mozno ani jedno ta nepresvedci ..
    publikované: 17.01.2005 09:18:11 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014