my place of expresion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kto sme? Samé tajomstvo!

Veľmi rtátke, ani sa neoplatí čítať :)

Sme plný tajomstiev. Vie niekto o vás úplne, úplne všetko? Určite nie. A možno ani vi neviete o sebe všetko.
Kto sme?
Priznám sa, ja sa nepoznám. Neviem kto v skutočnosti som. Volám sa Eugen, ale som to ja? To netuším. A ak netuším kto som v tomto života, čo potom ak existujú aj ďalšie životy, inkarnácie? Kto som potom v celej tej Existencii...

O čom som chcel vlastne písať? Už neviem. Z myšlienok už ostali len pocity a aj tie sa vytratia a ostanú len spomienky. A život ide ďalej.  Zase sa môžem usmievať, lebo sa mi podarilo zabudnúť na to množstvo otázok, ktoré trápia moju hlavičku :)

__________________

Si vždy určený jediným momentom; nie si určený dvoma momentmi dohromady. Ak poznáš tajomstvo života v jednom okamihu, poznáš celé tajomstvo života, pretože jeden okamih dostaneš vždy- a ty vieš ako ho žiť, ako byť absolútne v ňom.

Myseľ je ako strom: otázky rastú na strome ako listy. Keď odtrhneš jeden list, strom ho nahradí nejmenej tromi novými. Tak robí záhradník strom silným, s bohatým olistením.
Myseľ je veľmi produktívna čo sa otázok týka. Vyrába len otázky. A každú odpoveď myseľ v okamihu zmení na stovky otázok. Žiadna odpoveď  nedokáže myseľ zastaviť.

OSHO     kniha: Perly v kapse u vesty


> >Myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. Pochybnosti?
    Nie si jediný, čo si kladie túto otázku. Nie je podstatné čo všetko vieš o sebe a čo a či všetko vedia o Tebe iní. Podstatné je, či chceš zlepšovať to čo v Tebe vyvoláva pochybnosti o sebe samom a svojom bytí. Nebráň sa pochybnostiam, sú tým správnym momentom k Tvojmu rozvoju a rastu. Nikto nie je dokonalý, sú však ľudia čo vlastnú nedokonalosť skrývajú poukazovaním na nedostatky druhých. Tí nepochybujú, tí majú len jeden vhodný prívlastok.... Predpokladám, že k nim nechceš patriť.
    P.s: Na svete je toľko super vecí a čaká Ťa toľko úžasných zážitkov, tak prečo sa o ne oberať ťažkými myšlienkami. V nedokonalosti je krása.
    publikované: 12.12.2004 14:28:05 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Treba pripomínať...
    Viem, viem to ,že kráse ja v nedokonalosti. Ale občas na to zabúdam, a zabúdam aj na iné veci. Je milé keď mi to má kto pripomenúť... Preto je vždy lepšie dvom. Ach jaj, zase nad niečím rozmýšľam :)
    publikované: 13.12.2004 19:41:26 | autor: ENY:O)N (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014